Vad är erektil dysfunktion?

Impotens, erektil dysfunktion, för tidig utlösning eller erektil dysfunktion – ja, dessa är alla termer som beskriver samma sak: män har svårt att få upp för att stå i intima situationer. Det är ett problem som drabbar många män, det är det bara inte så många som vet, för det är inte precis ett ämne som män tar upp i kammaren och diskutera över en öl. För många män, det är verkligen en skamlig ämne och det kan skapa väldigt stora problem för båda kön livet, relationer, självförtroende och din mentala välbefinnande hela.

Det är helt upp till 40% av danska män som lider av impotens, så är det ett fenomen som man stöter på då och då. Det är ett utbrett problem gör det inte mindre irriterande eller mindre svårt att prata om, men lyckligtvis är det möjligt att behandla.

Jag har aldrig i mitt liv träffat en man som var lätt att prata om erektil dysfunktion, när det är något fel i det området, så är det bara i bokstavlig mening, inte särskilt sexig. Men killar – erektil dysfunktion, är ett vanligt problem för danska kvinnor – liksom män i resten av världen, så i stället för att lämna det som ingenting, så det var kanske en idé att ta reda på vilka problem som faktiskt har rätt till, så att det kan bli något gjort om det och alla kan vara glad igen. Ett dåligt sexliv, det finns nej, det finns inget att vara glad.

Vilka är symtomen av impotens?

Erektil dysfunktion kan visa sig på olika sätt. Du kan inte få en tillräckligt hård erektion för att slutföra samlag, kan du få problem med impotens. Kanske du både kan ha tillfälliga problem med erektil dysfunktion, kan du få problem med att höja varje gång du har samlag eller du kanske har problem i vissa men inte i andra. Det kan också vara så att du mycket väl kan få en styv penis innan samlaget, men att man blir slapp under akten. Erektil dysfunktion kan visa sig på många olika sätt, men gemensamt för dem alla är att det sällan är särskilt bekvämt och ofta en mycket pinsam affär, som inte precis gör kvällen perfekt. Du har bara enstaka erektil dysfunktion, så det oroar dig, kanske inte mycket, men det börjar bli en vanlig erfarenhet, så kan det till slut att fylla extremt mycket i ditt liv.

Vilka olika typer av erektionsproblem finns det?

Impotens kan vara antingen på grund av psykiska eller fysiska orsaker. Är du en ung fräsch kille det är troligen något psykiskt, som är orsaken till din brist på erektion. Men det finns många fysiska orsaker till impotens, och ju äldre du är, desto större är sannolikheten för att din erektil dysfunktion har en fysisk orsak.

Psykologisk impotens

Mentala tillstånd av erektil dysfunktion kan visa upp som tillfällig eller mer konstant potens problem och kan utvecklas mycket snabbt. Är du stressad, får ångest eller är deprimerad, ja då kan det då gå bortom din förmåga.

Du kan kanske föreställa dig, att du har haft en riktigt dålig dag på jobbet och kände mig väldigt stressad och pressad om jobb som du behöver för att fixa eller en sur chef eller något annat, och i kväll när din flickvän annars, gör ditt bästa för att förföra dig, så det är bara som om det finns så mycket action söder om naveln. Även om du verkligen förvandla din älskare och har lust att ha sex, då du inte kan slappna av och är stressade och detta kan påverka din förmåga att få det att stå upp.

Psykologisk impotens kan också bero på att du lider av prestationsångest eftersom du verkligen vill imponera på din partner. Det kan komma som en press att man helt enkelt kommer att få prestationsångest och inte kan utföra alls. Och en sak är säker: det hjälper definitivt inte på problemet!

Många killar känner en stor maktlöshet och en känsla av att inte ha kontroll, när detta händer, och det kan vara en mycket obehaglig upplevelse. Sinnet kan springa i ringen och att de kanske är rädda att deras sexliv är förstört, att en tjej som du tycker är löjligt, att det är något allvarligt i vägen, etc.. Dessa tankar kan i sig skapa ännu mer stressande tankar och du kan i slutändan får i en ond cirkel där negativa tankar om en prestation i sängen i sig kan göra att du inte kan få stå upp.

Fysisk impotens

Om du börjar uppleva impotens, kan det vara en riktigt bra idé bara för att gå till läkare och undersöka om allt är som det ska vara. För erektil dysfunktion kan vara ett tecken på mer allvarliga sjukdomar, såsom diabetes, njurproblem och åderförkalkning, som kan vara det första steget mot mer allvarliga hjärt-och kärlsjukdomar.

Jag är väl medveten om att män inte, som en utgångspunkt är särskilt dumt att gå till läkare – och säkert-särskilt när det handlar om impotens och erektil dysfunktion. Men om du inte är helt säker på att de problem som finns på grund av psykiska problem, kan det finnas goda skäl att få kontrolleras för att säkerställa att det inte är något allvarligt i vägen. Oavsett vad din brist på erektion beror på, så finns det möjlighet att behandla det – så det är bara att komma i gång, så att du kan få ett bra och hälsosamt sexliv tillbaka utan all den oro och frustrerande känslor.

Om du tycker att det är lite svårt att gå till läkaren, så att det kan hjälpa dig att tänka om, att läkare är vana vid att prata om erektil dysfunktion, eftersom det är något som många män lider av. Då kan det kanske hjälpa dig att fokusera på alla bra saker som kan komma ut av att du går till doktorn och ta reda på vilken behandling för impotens, som är bäst för dig.

Som blir drabbade av erektil dysfunktion?

Många danska män har, som jag redan har nämnt, problem med att höja. Upp till 40 % av danska män upplever problem med att komma upp och stå – vilket inte är särskilt skönt. Risken för impotens ökar med ålder, som åderförkalkning bland annat kan orsaka problem med impotens.

Dålig livsstil kan också påverka impotens. Om du röker för mycket, så att det sedan kan ha en inverkan på din styrka. Så om du tror att alla har en inverkan på din erektil dysfunktion, så det kan vara värt att överväga att sluta. I alla fall, rökning är inte något bra för dig, men om det faktiskt förstör ditt sexliv, så att det kan vara den motivation du behöver för att sluta.

Men hur som helst, alla killar kan drabbas av impotens – unga och gamla och oavsett hur din livsstil. Därför är det inte något att skämmas för, men gör dig själv och din flickvän, om du har en, för att göra något åt problemet och få den vård du behöver. Det finns en hel del olika typer av behandlingar, så det är bara att granska fall.

Kan kvinnor drabbas av erektil dysfunktion?

Nu erektil dysfunktion är naturligtvis som en utgångspunkt för något som drabbar män av sin natur att det måste vara så. Men detta innebär inte, att det bara är män som lider av detta fenomen. Jag är väl medveten om att rent fysiologiska termer, så det är män och inte kvinnor, som upplever rejsningsproblemerne, men det är i hög grad både kvinnor och män, upplever konsekvenserna av en bristande erektion.

Nu är det inte att göra problemen värre än att de ibland är, men det är bara inte mycket fett, om du förväntar dig att du måste ha en mysig kväll, och sedan datorn kommer inte, precis som man hade trott. Jag är medveten om att det kan bli riktigt pinsamt och inte mycket fett för killen, men det är verkligen inte mycket fett flicka. Tror dock att de flesta tjejer har en förståelse för problemet, om killen förklarar vad som händer. Men är det något du kille kan göra för att undvika erektil dysfunktion, bör du, sedan är det bara att göra dig själv en tjänst och försöka göra något åt problemet, så att alla parter kan vara glad igen.