Psykologi av Erektil Dysfunktion

Känslan av att vara halv

Oavsett vilken ålder man är, när han lider av ED, det är ett problem och oro, eftersom förmågan att få erektion är så starkt förknippad med den manliga identiteten. När erektil dysfunktion stör effekten av både sexuell förmåga och identitet, kan man fördjupa sig i en attityd av "livet är över" eller att han är "en halv människa".

Om du stöter på sådana problem, och känner att dina sexuella relationer, din familj och sociala liv, och ja, kanske även ditt arbete blir lidande, det finns all anledning att tala om problemet och hitta en lösning.

Frågor att ställa dig själv

För att svara på dessa enkla frågor är ett första steg att ta reda på om du lider av ED:

  1. Tycker du att det är svårt att behålla en erektion?
  2. Går du upp varje morgon med en erektion, men kan inte uppnå en under sex?
  3. Du har förmågan att få erektion försvann plötsligt?
  4. Du har förmågan att få erektion försvann gradvis?
  5. Har du upptäckt förändringar i utseendet av din penis?
  6. Varje om du tar medicin för något av följande: Högt blodtryck, diabetes, depression, sår, illamående och kräkningar, åderförkalkning / dyslipidemi, prostata problem?


Om du har svarat ja på en eller flera frågor, har du anledning att prata med en person som vet mer om detta och om vem som är kvalificerad att prata om ED.

Kom ihåg att det finns gott om läkare och urologer, som står inför detta problem varje dag!

Vad är nästa steg?

Om du har markerat som helst, för att din erektilfunktion ändras, och om du lider av ED, det finns all anledning att dela dina tankar, idéer och funderingar. Att prata om problemet har visat sig vara en stor hjälp för de flesta patienter.

Börja med din partner

Om du har en stabil relation, så gör du tala med din partner, är det naturliga första steget. Detta kan dock vara lättare sagt än gjort. Känslighet för att diskutera ämnet och olika rädslor kan få dig att skylla på din partner, och anser att det är "partner är fel."

Kontakta läkare

Nästa steg skulle vara att tala med en läkare. Detta är något som kan vara pinsamt i början, men de flesta som gör det, ser det som en stor lättnad efteråt.

Hur talar jag med min partner om erektil dysfunktion?

Erektil dysfunktion, liksom de känslor, som de tillstånd som ofta skapar, är något som drabbar många män. Varför är det så svårt för män att prata om erektil dysfunktion? Många män känner att de är ett misslyckande och otillräckliga, när de lider av ED.

Många dra sig bort från sin partner för att undvika att behöva konfrontera problemet och undvika att utsättas för situationer som kan leda till sex. Många förvärva en ny hobby, begrava sig i arbete eller för att undvika att gå i säng med sin partner för kvällen. Många skapar konflikter, mer eller mindre medvetet, för att undvika att vara nära sin partner.

Dessa reaktioner är normala. Människor är rädda för att förlora sin partner, om de problem kommer till ytan, och det är ett svårt ämne att prata om. Den är känslig, pinsamt och konstigt att prata om sex och känslor av misslyckande.

Hur känns det för min partner?

Alla reaktioner är naturligtvis individuellt, men många parter svara på ett liknande sätt, när de konfronteras med sina partner ED.

Han har träffat en annan

Din partner konstaterar först att din ömhet och närhet av fallen, och eftersom partnern inte vet varför de tycker, naturligtvis, att du är söker efter en sekund.

Viktiga punkter att diskutera med din partner

Börja med din vilja att vara ärlig. Berätta för din partner att du tycker det är svårt att prata om detta ämne, men du väljer ändå att göra det, eftersom du är rädd för att skada din relation, och du kommer att förbättra för er gemensamma goda.

Prova snabbt att få din partner att förstå att det är något "fel" med din partner, och du inte tror att han / hon har varit ointressant. Många partners, har en tendens att hitta fel på sig själv och att ta skulden för bristen på sexuell kontakt.

Fråga din partner hur de känner sig. Kanske upplever att din partner problemet på ett annat sätt än du. Partners är ute efter är inte alltid prestanda, men saknar ofta mer närvaro, värme och kärlek i förhållande till den.

Diskutera de faktorer i vardagen som kan ha förändrats och det kan ha påverkat din livsstil. Är du till exempel utsätts för stress på arbetsplatsen eller störas med familjen på ett eller annat sätt?

Diskutera hur du kan söka hjälp för behandlingen, vem är det lättare att prata med och kommer du gå dit tillsammans?

Hur talar jag med min läkare?

Ämnet är inneboende känsliga att tala om, och det är därför många är tveksamma till att söka hjälp från läkare. Men om alla dem som lider av ED, visste hur vanligt problemet är, och att utövare, urologer och andra specialiserade läkare, möter ofta patienter med erektil dysfunktion varje dag, det skulle verkligen hjälpa.

Eftersom 90% av alla som söker hjälp, kan behandlas, oavsett den bakomliggande orsaken, det finns ingen anledning att vänta. Vi rekommenderar starkt att du kontakta din läkare eller annan läkare. Det finns hjälp!

Löst för att få både dig och din partner att söka professionell hjälp. En stor mängd information som finns på internet om behandlingar för män med minskade sexuella prestanda. Olika piller för behandling av erektil dysfunktion kan också beställas på nätet, men dessa kan vara falska ämnen som inte innehåller de aktiva ingredienserna i den riktiga droger att göra, så se upp.

Hur att få professionell hjälp, steg för steg:

Där ska du vända dig

Fundera på om du vill prata med en kvinnlig eller manlig läkare, och väljer man att visa. Så att göra ett möte med en specialist eller urolog på din närmaste klinik, vårdcentral eller privat medicinsk kontor.

Du behöver inte vara som avses se en husläkare vid närmaste vårdcentral, en privat läkare eller en virksomhedslæge. För att se ett sjukhus urolog eller annan specialist
du måste först få en remiss från en läkare. Om du väljer att gå till en privat läkare eller ett privat urolog, det behövs ingen remiss. Tyvärr kräver den majoritet av privata läkare i städer som referens, så kan det vara värt att se en läkare i en liten stad.

Om problemet handlar mer om dig och din partners relation, kan du istället för att prata med en terapeut. Dessa kan du hitta i gula sidorna under rubriken "Sex och förhållande råd" eller under "Psykologer - Licens".

Om du bor i en liten stad, kanske du vill behålla anonymiteten. I det här fallet kan du boka en tid hos en läkare på en annan plats. Assistans som kan förse dig med telefonnummer.

Du kan också få en uppdaterad förteckning över läkare över hela landet, vilket i sig är registrerad som villig att ta emot patienter med ED.

Hur man gör en affär, steg för steg

Vad måste man göra i praktiken?

Ring och boka tid. Många läkare och kliniker som är öppna vissa tider för möten. På måndagar kan det vara svårt att få igenom, försök igen under veckan.

Om du har några problem med att prata om problemet med den sjuksköterska som du boka en tid med, kan du bara säga att du kommer att ha en allmän hälsokontroll, eller att du inte vill ange varför du komma överens om ett avtal. Du har ingen skyldighet att säga varför du vill se läkare vid tiden för bokningen.

Prata med din partner och bestämma om du ska gå ensam eller tillsammans med dem till läkaren.

Svara på frågor finns i artikeln "the Psychology of ektil dysfunktion" (under sub "Frågor att ställa dig själv") och ta det med dig under besöket. Om du har problem med att prata om problemet, du kan helt enkelt överlåta listan till läkaren och säger: "Detta är vad jag behöver prata om."

Be din läkare berätta mer om tillgängliga behandlingar.

Boka tid för en returbesøg, när du är klar. På returbesøget du kan följa upp hur förfarandet har fungerat. Om ämnet som du använde inte fungerar, kan du be läkaren att ändra reglerna eller öka dosen.

Vad händer hos doktorn?

När du ser din läkare, kommer han eller hon förmodligen att pröva. Denna är enkel och bygger främst på en intervju, där läkaren frågar om din sjukdomshistoria och när och hur erektionsproblemerne uppstår. Andra hälsoproblem är också diskuteras, liksom om det finns någon underliggande sjukdomar och om du tar medicinen. Ibland finns ett frågeformulär som du fyller i för att beskriva problemet.

Det görs sedan en bedömning av hälsokonsekvenserna för att utesluta någon eller några av de tidigare nämnda sjukdomar och riskfaktorer. Det är vanligt för läkaren att testa blodsocker och "blodfetter" och mäta blodtrycket och ibland ta prov på manligt könshormon (testosteron). Tveka inte att tala om för din läkare om du har problem med att få eller bibehålla en erektion. Försök att ge så korrekt information som möjligt. Läkaren kommer då sannolikt att föreslå en behandling som passar dig.

Frågor du kan förvänta dig från din läkare:

När gjorde erektil dysfunktion?

Du kommer att upptäcka ibland en erektion under natten (nattlig erektion), eller i morgon?

Tar du medicin för högt blodtryck, diabetes, depression, ödem (vätskeansamling), eller prostata problem?

Det är diabetes, hjärt-och kärlsjukdomar eller neurologiska sjukdomar i familjen?

Är du stressad, nervös eller deprimerad?

Är du i ett förhållande, och om så, hur länge?

Det kan tyckas märkligt att tala med en läkare om erektil dysfunktion, men tänk på hur läkaren pratar med patienter om detta regelbundet.