Sexuell Upphetsning

Sexuell upphetsning hos människor är inte bara fysiologiska men också intellektuella egenskaper.

Förmågan att uppleva sexuell njutning påverkas av dina känslor för partnern, miljö, rädsla för att bli gravid eller smittas av hiv, kan din personliga moral och syn på sexualitet.

Det är en betydande skillnad i vilka typer av personlig stimulans, som ger glädje till olika människor, lika väl som en person beroende på situationen. Men alla har samma fysiologiska mekanismen för sexuell tillfredsställelse som inte beror på det sätt som det var uppnås: genom onanering, heterosexuella samlag hos män eller kvinnor. Både manliga och kvinnliga erfarenheter med sexuell upphetsning på grund av muskelspänningar och öka blodflödet till könsorganen.

Fest likheten i processen av sexuell upphetsning förklaras av utvecklingen av de manliga och kvinnliga reproduktiva system i ett tidigt skede. I det första embryot reproduktiva systemet av en kvinnlig typ, och endast Y-kromosomen påverkar differentiering enligt kön på grund av att produktionen av vissa hormoner: penis, testiklar, pungen och vas deferens bildas i pojkar och vagina, vulva, livmoder, äggstockar och äggledare är bildade med tjejerna.

Män och kvinnor har mycket gemensamt i sitt svar på stimulering, eftersom deras reproduktiva organ utvecklas från samma grundläggande. Till exempel, både penis och klitoris extremt känsliga för beröring (speciellt i den övre delen av klitoris och glanspenis), och de spelar en viktig roll för att uppnå sexuell njutning. Båda organen har ett veck av huden och överbelastning av blod under sexuell upphetsning.

Faser av Sexuell Upphetsning

Sexologer William Masters och Virginia Johnson identifierat fyra stadier av samlag på 60-talet. De är spänning, platå, orgasmer och upplösning. Det finns inga tydliga gränser mellan dessa stadier, och det är inte nödvändigtvis att uppleva varje fas för att uppnå sexuell njutning. Men detta system, som beskriver hur man ska uppnå sexuell njutning, är en nyckel till att förstå den fysiska sidan av den mänskliga sexualiteten.

Fas spänning

Blodflödet ökar, pulsen föryngrande huden kan spyle och bröstvårtorna hårdna i både män och kvinnor i spændingsfasen. Blodflödet till könsorganen ökar också, vilket leder till en erektion av penis manliga och kvinnliga klitoris. I tillägg till detta, kvinnor upplever sin inre läpparna (labia minora) svullnad och mörkare och vaginala väggar, som ram, med speciell hemlighet.

Excitation kan orsakas av olika stimulantia, fysiska, emotionella och även estetiska. Vissa kvinnor är sexuellt upphetsad när du trycker på sina bröstvårtor, brösten, låren och underlivet, medan andra blir glada när du stimulera den andra erogena zoner. Fantasier, erotiska drömmar, musik, olika färger, vissa tankar, uttryck för kärlek och passion kan spela en stor roll i att orsaka sexuell upphetsning.

Platåfasen

Plateau fas uppstår när muskelspændingen i bäckenområdet når sin topp. Pulsen höjs till dess högsta hastighet. Kvinnor brösten blir fylligare, klitoris och vulva vestibulet sväller. Livmodern lyfts i bäckenområdet.

Orgasmfase

Detta skede kallas också klimax. Det präglas av en stark rytmisk muskelspasmer i bäckenet, tillsammans med den söta upplevelser och avkoppling. Kvinnor upplever musklerna i slidan, klitoris och vaginalvægge kontrakt. Män upplever utlösning som ett resultat av muskels sammandragningar i basen av penis. Intensiteten av den ljuva känslor varierar och beror till stor del på situationen.

Det finns inga bevis till stöd för hypotesen att kvinnliga orgasmer ökar under stimulering av den så kallade G-punkten, eller Grafenberg-plats. En andra myten skapades av Sigmund Freud, som ansåg att kvinnor hade två typer av orgasmer, vaginala och klitoris.

Tidigare ansågs det att den vaginala orgasmer, som inträffade under normala samlag, var mycket starkare än orgasmer som orsakas av direkt stimulering av klitoris. Masters och Johnson har dock visat att orgasmer är alltid den samma från fysiologisk synpunkt, även om upplevelsen av orgasm kan vara olika. Både vagina och klitoris är inblandade i det.

Många kvinnor förmågan att få orgasm under samlag med sin partner gradvis bildas med ålder och erfarenhet. Att kvinnor ofta behöver klitorisstimulering för att få orgasm.

De behöver klitorisstimulering även efter det att penis har gått in i slidan, som män kan gå utan. Fortfarande, om hälften av amerikanska kvinnor brukar inte få orgasm under samlag.

En erfaren kön terapeut kan hjälpa dig att välja den mest bekväma sexuella positioner för att uppnå orgasm på enklaste sätt. Detta är särskilt viktigt för kvinnor som är missnöjda med den brist på upplösning, eftersom detta påverkar blodcirkulationen i bäckenområdet. Trots den utbredda idéer för feminism och sexuell revolution i USA, skäms en hel del kvinnor för sina sexuella impulser.

Detta problem kan lösas om kvinnorna är övertygad om att öppet erkänna sina sexuella önskningar och diskutera dem med sin partner. Det händer ofta att ett par måste lära sig att uttrycka sina känslor i stället för att studera tekniker för fysiologiska affinitet.

Uppmärksamhet, kärlek, kyssar och smek av en partner som är nog för många kvinnor. De är nöjda med de känslomässiga aspekterna av deras relation, så du bör inte införa idén om att orgasm är en obligatorisk för dem. Detta är särskilt sant för kvinnor som inte kan uppnå sexuell njutning på grund av sina fysiska handikapp eller skada, men kan få glädje när deras erogena zoner som är drabbade.

Fas av tillfredsställelse

Under denna sista fas av sexuell upphetsning är en person som helt avslappnad och få en känsla av välbefinnande och välbefinnande. Erektion, andning och hjärtfrekvens och blod flödet återgår till det normala igen. Varaktigheten av denna fas kan variera. Vissa kvinnor kan uppleva multipla orgasmer, den ena efter den andra. Att de inte genopretningstid.

Män kräver en refraktärperioden, där återfår att kunna ha sex igen. Varaktigheten av eldfasta förlängs med fremskredende ålder. Dess längd varierar från ett par minuter upp till 12 timmar.